Share/Bookmark

Dünyanın En Güzel 12 Köprüsü

Japonya’daki Akashi-Kaikyo Köprüsü ve bir simge haline gelen San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’nün yanı sıra dünyada, mühendislik harikası, güzel ve yaratıcı pek çok köprü bulunuyor. Boğaziçi Köprüsü de The Huffington Post'un seçtiği 12 köprü arasında yer alıyor.
Millau Viyadüğü’nün en yüksek noktası Eyfel Kulesi’nden bile 23 metre yukarıda...

Köprünün iki ucunda, hareket edebilen dayanaklar bulunuyor. Bu sayede yürüyüş alanı yukarı kalkarak nehir trafiğini engellememiş oluyor.

Şanghay ve Ningbo’yu birbirine bağlayan Hangzhou Bay, dünyanın en uzun okyanus aşırı köprüsü...

İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlıyor.

San Diego’daki köprü, 1970’de Amerikan Çelik Konstrüksüyon Enstitüsü tarafından “ ülkenin en güzel köprüsü” olarak seçilmişti.

Prens Edward Adası’ndaki 8 mil uzunluğundaki köprü, Abegweit Geçiti ile Northumberland Boğazı arasında bağlantıyı sağlıyor.

Sunniberg Köprüsü İsviçre’de Klosters’in yakınında yer alıyor. Köprü, 2001 yılında Uluslararası Köprü ve Yapı Mühendisliği Kurumu tarafından “En Güzel Yapı Ödülü’nü kazandı.

İsfahan'da yaptırılan Khaju Köprüsü, 1650’lerde inşa edildi. Köprünün su bendi olarak kullanılma fonksiyonu da mevcut.

Sadece yayaların geçebildiği Helix köprüsü özellikle hava kararınca yanan binlerce ampulün aydınlatmasıyla daha büyüleyici bir görünüm kazanıyor.

Norveçli mimar Vebjørn Sand, Leonardo Da Vinci’nin 1502 yılında çizimlerini yaptığı "altın boynuz"u temel alarak projeyi hazırlamış.

Seville’deki Alamillo Köprüsü, 1992 yılında şehirde yapılacak olan Expo Fuarı öncesinde inşa edilmişti ve fuarda Kristof Kolomb’un tarihi yolculuğunun 500’ncü yılı kutlanmıştı.

Seul’ün güneyinde kalan Banpo Köprüsü, 10 bin delikten dakikada 190 ton su püskürtüyor.

ANASAYFA | MÜZİK | SİNEMA | VİDEO

© 2009 - 2011 apopüler görseller | alt yapı blogger | Picfotoplate şablonundan yararlanılmıştır.